Kachna na divoko

SEZNAM SUROVIN

- 1 divoká kachna zbavená vnitřností

- 20 dkg slaniny

- 1 velká cibule

- kuličky černého pepře

- 5 kuliček jalovce

- hladká mouka na zaprášení

POSTUP PŘÍPRAVY

Kachnu očistíme, naporcujeme, prošpikujeme celou slaninou, osolíme a v pekáči necháme dusit pod pokličkou. Podlijeme vodou a přidáme koření s cibulí, kterou pokrájíme na kolečka. Jakmile bude kachna uvařená, vyndáme ji z pekáče, zbylou šťávu zaprášíme moukou, podle potřeby nastavíme vodou a dobře povaříme. Podáváme s knedlíkem a zelím, ideálně červeným vařeným na sladko.

 

 

KALENDÁŘ AKCÍ

«ÚNOR»
POÚTSTČTSONE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

OBLÍBENÝ RECEPT

Magazín