Srnčí ragú

SEZNAM SUROVIN

- 600 g

srnčího předního

- 50 g

slaniny

- 2 ks

mrkve

- 1ks

stroužek česneku

- 1 ks

cibule

- 2 lžíce

sádla

- 2 lžíce

rajského protlaku

- 1,5 dcl

červeného vína

divoké koření (bobkový list, nové koření, pepř)

mletý černý pepř

jalovec

tymián

voda

sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle zpěníme na osminky nakrájenou cibuli s kostičkami slaniny. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev, nasekaný česnek, vše chvíli restujeme. Do základu přidáme na menší kostky nakrájené maso, protlak, zamícháme, osmažíme a nakonec přidáme divoké koření, osolíme a přilijeme víno Dle potřeby jemně podlijeme horkou vodou a dusíme 90 minut, až maso změkne, během vaření pokrm dle potřeby podléváme vodou. Hotové ragú dochutíme mletým pepřem, solí, povařením ještě zredukujeme šťávu a můžeme servírovat. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, případně rýži.

KALENDÁŘ AKCÍ

«ÚNOR»
POÚTSTČTSONE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

OBLÍBENÝ RECEPT

Magazín