Jelení roštěnky alla saltimbocca

 

SEZNAM SUROVIN

4    roštěnky z jelena

10  listů šalvěje

4    plátky sušeného pršutu

150ml     bílého vína

100ml      vývaru

2   stroužky česneku

kousek másla

1PL hladké mouky

sůl, pepř, olej

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Upevníme párátky. Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar. Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Poté maso vyjmeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme. Provaříme a vrátíme maso zpět. Nezapomeňte na párátka.

 

KALENDÁŘ AKCÍ

«LISTOPAD»
POÚTSTČTSONE
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

OBLÍBENÝ RECEPT

Magazín