Dančí s brusinkovou omáčkou

SEZNAM SUROVIN

maso z daňka (kýta, svíčková, hřbet)

1 smetana 30%

brusinková zavařenina

citronová šťáva a kůra

worchester, červené víno, světlá jíška , olej, sůl, pepř

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet asi 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu vína. Dáme do tepla. Na omáčku rozvaříme brusinky ve stejném množství vody, přidáme trochu citronové kůry, rozmixujeme, přidáme smetanu a jíšku, povaříme. Dochutíme worchesterem, citr. šťávou, červ. vínem. Podáváme s opečenými brambory.

KALENDÁŘ AKCÍ

«ŘÍJEN»
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

OBLÍBENÝ RECEPT

Magazín